Hart voor mens en organisatie

Burnoutcoaching

1 op de 4 nederlanders heeft last van psychische klachten. AB consult heeft deskundige burnout coaches die zieke medewerkers ondersteunen weer gezond te worden, waardoor zij hun werkzaamheden kunnen hervatten.

Zo'n 300.000 werknemers zijn (deels) niet in staat om te werken. Werkdruk en conflicten op het werk blijken de meest belastende factoren te zijn...

Stress- en Burnoutcoaching

Alarmerende cijfers: 1 op de 4 werknemers heeft psychische klachten!

Meer dan een vierde van de Nederlandse werknemers (in totaal 7 miljoen) ervaart frequent tot zeer frequent stress op het werk, blijkt uit onderzoek (Zebrazone). Werkdruk, werkomstandigheden en conflicten op het werk blijken de meest belastende factoren te zijn. Zo'n 300.000 werknemers in Nederland zijn door psychische oorzaken (deels) niet in staat om te werken.

De vicieuze cirkel van chronische stress

Overwerkt, overspannen, stress, burnout, chronisch stress syndroom: zit het eigenlijk niet allemaal tussen de oren? Er zijn tal van mensen, ook professionals, die daar van uit gaan. In onze optiek speelt er wat anders.

Wetenschappelijk inzichten tonen aan dat deze klachten een objectiveerbaar gevolg zijn van langdurige belasting gevolgd door onvoldoende herstel. Men pleegt dus roofbouw. Dat leidt vervolgens weer tot een ontregeling van de neuro-hormonale (adrenaline en cortisol) balans. Heel fysiek dus. De lichamelijke en psychische klachten die roofbouw kunnen veroorzaken, vatten wij samen met de term Chronisch Stress Syndroom (CSS)

Behandeling stress en burnout (Chronisch Stress Syndroom)

Wij hanteren voor de behandeling en coaching van mensen met stress en burnout (CSS) de Chronisch Stress Reversal-methode (CSR©). Dit is een medisch-psychologische behandelwijze. Omdat er sprake  is van een ontregeling van het fysiologische systeem (o.a. hormoonhuishouding) is rust houden alleen niet voldoende. De CSR-methode© focust daarom op drie niveaus:
  • lichamelijk
  • psychisch
  • gedragsmatig

Doel van onze stapsgewijze zorgbehandeling is herstel van de fysieke en mentale belastbaarheid door het ongedaan maken van de psycho-fysiologische ontwrichting en het bijstellen van zelfmanagement en werkattitude. De CSR-methode©  is wetenschappelijk onderbouwd.

Kenmerken Chronische Stress

Door verslechtering van het functioneren op de volgende gebieden:
  • cognitief (concentratie- en geheugenproblemen)
  • emotioneel prikkelbaarheid, huilbuien)
  • lichamelijk (snel moe, slecht slapen, gespannen spieren, maag-/darm- problemen)

Vaak ontstaan ook gedragsproblemen (meer roken en drinken, ruzie maken, terugtrekken)

Duur begeleiding

Is afhankelijk van de problematiek en dus individueel bepaald. Vaak is bij een burnout na twee maanden herstel zichtbaar.

Locatie

Wij komen naar u toe. Op die manier spaart u reistijd en energie. De gesprekken vinden bij voorkeur in de natuur plaats. Samen met de coach wandelt u en worden de thema's besproken.

Brochure

U kunt ook vrijblijvend de brochure: "Stress en Burnout voorkomen en genezen!" toegestuurd krijgen. Bel of mail ons even!

AB consult

helpt!

Ga terug

 

 

Wilt u meer informatie? Neem contact op met AB consult, per tel: 0343 420 220
per e-mail: info@abconsult.nl of vul ons contactformulier in.